Белослатинските „Грации“ с призови места на танцов турнир

Белослатинските „Грации“ с призови места на танцов турнир

Едно първо място, девет втори, три трети места и шест квоти за турнира – „Храмът на Кибела“ в град Кранево завоювах балет „Грация” – Бяла Слатина на Петия международен танцов турнир „Пловдив-Древен и вечен”.

Момичетата от Бяла Слатина, с ръководител Росица Маринова мериха сили с още 460 танцьори от 25 клуба от Румъния и страната.

Белослатинските „Грации” се представиха с 15 танца в четири възрастови групи и четири стила – модерен танц, етно танц, OPEN и MTV. При изключително силна конкуренция и след оспорвана надпревара, по време на която децата играха с голям хъс и настроение, съвсем заслужено те успяха да спечелят. След състезателната част, за всички участници бе проведен семинар по модерен танц, под ръководството на балетиста Адриан Кузман от Румъния.

Белослатинските деца за пореден път доказаха, че успехът се случва благодарение на много и упорити репетиции и тренировки и най- вече на дисциплина. Преди заминаването им лично кметът на Бяла Слатина, инж. Иво Цветков, ги посети и им пожела успех и достойно представяне.

За да споделят радостта си от заслужената победа, след завръщането си  „Грациите” се срещнаха с инж. Цветков, за да му благодарят за подкрепата, която ги е мотивирала и вдъхновявала за по- успешно представяне и да се похвалят със завоюваните отличия. 

От своя страна кметът ги поздрави с постигнатия резултат, като подчерта, че успехът им е не само личен, а е от значение и носи престиж и за града, чиито представители са.


Коментари2016-05-03 17:14:27