Явор Хайтов награди жокеи в Бутан

Явор Хайтов награди жокеи в Бутан

За пореден път в навечерието на Великден Бутан бе домакин на кръг от републиканския шампионат по прескачане на препятствия. Отличната организация за пореден път бе дело на кмета на Бутан Ивайло Иванов и неговият екип. Финансова подкрепа на състезанието оказаха народния представител Явор Хайтов, нотариус Валентин Митов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е родом от Бутан и местни земеделски производители. Състезанието изгледаха още кметът и председателят на ОбС Хайредин Тодор Алексиев и Светла Петрова, общинският съветник от Народен съюз в Козлодуй Стефан Александров, кметовете на Хърлец и Манастирище д-р Огнемир Симов и Георги Георгиев.

Преди старта на състезанието местния футболен отбор разгроми гостите си от Власатица със 7:1.

Паркур майстор на турнира в Бутан бе Янислав Николов,а съдия Борис Павлов.

При юношите до 14 години първото място спечели местната надежда Яница Яшинова с кон Лондон от ККС "Бутан". Втори се нареди Антонио Великов с кобила Никита от плевенския клуб "Кайлъка". Приз за третото място взе и Тодор Рачев-внук с кон Грегори от ККС "Рачев" от врачанското село Галиче.

Надпреварата за жокеи на млади коне до 4 години спечели Денислав Александров с кон Каре от "Сторгозия" (Плевен), следван от Християн Петков с кон Карине от плевенския клуб "Кайлъка" и Ивайло Рачев с кобила Номанда от ККС "Рачев"- Галиче.

При аматьорите жокеите на Монтана взеха и трите призови места. Първи стана Валентин Рангелов с Лайза, следван от Марио Руменов със Спейси, който е възпитаник на хайрединската школа, а трети е Деян Димитров с Ларсон. Наградите им бяха връчени от зам.-председателя на парламента Явор Хайтов. Победителите получиха купи, парични награди и розетки. Не по-малко интересни бяха надбягванията, а тази година за първи път Бутан бе домакин на рок-фест.
2016-05-01 09:19:18