Деца от Мездра с престижни награди

Деца от Мездра с престижни награди

От 19 до 22 април, за осма поредна година в София се проведе Международният детски фестивал „Млади таланти”. Фестивалът е част от националния календар на извънучилищните дейности на Министерство на образованието и науката. Превърнал се е в традиционен детски форум  и предоставя възможност на деца от цяла България и чужбина да докажат талантите си във всички сфери на изкуството.

В осмото издание на фестивала участваха над 3000 деца от България, Великобритания и Беларус.

Децата имаха възможност да представят и свои авторски песни, да мерят сили в литературния жанр, в изобразителното и фото изкуството; да откриват нови приятелства и да станат част от празничната атмосфера на фестивала.

В раздел „Вокални групи и индивидуални изпълнители”, жури с председател известната българска певица Мими Иванова, присъди голямата награда за ВГ „Детски свят” при ОУ „Христо Ботев”- Мездра  с ръководител Анета Петкова. Групата бе наградена с грамота, статуетка и покана за лятната творческа ваканция „Хайде да творим заедно” – 10-дневен безплатен лагер на море или планина.

Грамота за отлично представяне и медал завоюва 4-годишната Йоана Лиловска от ОДЗ „Слънчице” . Малката певица впечатли журито с изпълнението на песните  „Мечти” и „Моята кукла Барби”.

Грамота и медал завоюва и дуетът Моника Емилова /ОУ „Христо Ботев”/  и Жанита Антонова /СОУ „Иван Вазов”/. Те се представиха с  песните „Планета на мечтите” и „Цветът на надеждата”. При индивидуалните изпълнители във втора възрастова група изпълненията им също бяха наградени с грамота и медал.

 
2016-04-25 10:45:30