Откриха красив парк в Оряхово

Откриха красив парк в Оряхово

Навръх Лазаровден в Оряхово бе открит обновения парк „Централно дере”. Стотици жители на крайдунавския град се събраха да уважат прекрасната придобивка. Празничната церемония започна с изпълнение на мажоретния състав при читалище „Надежда 1871”- Оряхово.

„Честит Лазаровден! Днес сме се събрали да открием нашия обновен парк. Всичко това е резултат на много усилия  и труд, продължили 25 месеца, благодарение на реализацията на трансграничен проект с кметство Бекет, Румъния. В парк „Централно дере” отсега нататък ще могат да се провеждат мащабни спортни и културни мероприятия с трансгранично значение. Паркът разполага с информационен център с най-съвременна озвучителна и компютърна техника. Особено се гордеем, че тук малките футболисти с треньор Георги Брагарушев ще тренират на прекрасното футболно игрище, след като бадминтонистите ни имат чудесната „Арена Оряхово”, а борците- шампиони своя зала за борба. На всички млади спортисти, които са тук на трибуните пожелавам упоритост, постоянство и труд до 19 август, когато ще открием втората лятна спартакиада в Оряхово”, заяви водещата Камелия Мерджева. 

„Добре дошли в Оряхово. Днес имаме поне три причини да бъдем щастливи. Цялата ни община се изпълни с малки нежни лазарки, пременени в народни носии, които радват всички ни. Въпреки многото проблеми днес откриваме нашия хубав парк. Малкото предвидени средства по проекта ни поставиха пред дилема дали да продължаваме. Но благодарение на силния ни екип- зам.-кмета Ивайло Иванов, секретаря Христина Цонева и Вероника, не се отказахме и затова им благодаря от сърце. Днес направеното ни дава сила да бъдем домакини на мащабни състезания и да продължим традицията на хубавите спортни прояви. На добър час!”, се обърна към многобройните гости на откриването кметът на община Оряхово Росен Добрев.

Парк „Централно дере” включва футболно игрище, площадка за скейтборд, комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, няколко детски площадки за различни възрасти,фитнес на открито, пейки, кътове за отдих, пешеходни алеи сред запазената растителност, амфитеатрална сцена със седящи места, информационен център. Целият парк е осветен и със система за капково напояване. Той се намира в центъра на Оряхово и е с прекрасна гледка към Дунава.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6


2016-04-25 09:17:05