Наградиха победителите във великденския конкурс на ДП РАО

Наградиха победителите във великденския конкурс на ДП РАО

С голямо весело тържество на 21 април беше отбелязан финалът на деветия великденски конкурс „Нашето зелено бъдеще”.

Събитието е ежегодно и се организира от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) с внимание към най-малките жители на Община Козлодуй, където са разположени основните съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци. Конкурсът е за художествено приложни творби, в които да прозвучи послание за грижа и опазване на природата и околната среда.

През тази година в инициативата се включиха 477 деца, които представиха общо 121 композиции – изработени в екип или индивидуално.

За да засвидетелстват своето уважение към творческия труд и таланта на децата, в тържеството се включиха Маргарита Коркинова – заместник изпълнителен директор по финансови и административни въпроси в ДП РАО, Маринела Николова – кмет на Община Козлодуй, директори на детски и учебни заведения, преподаватели и родители. Наградите на отличените в конкурса малки творци връчи Пламен Петков – главен инженер на специализираното поделение по извеждане от експлоатация на ядрени мощности.

Журито присъди  призови места, носители на които станаха група „Слънчо” към ОДЗ „Радост” и група „Детелина” към ОДЗ „Мир” –Козлодуй, във възрастова категория 5-6 години; първокласничката Бисерка Христова от ОУ „Хр. Ботев” – с. Гложене, във възрастова категория 7-8 години и Момчил Петков, от Школа по изобразително и приложно изкуство към Обединен детски комплекс –Козлодуй, във възрастова категория 9-10 години.

Конкурсната комисия присъди още по няколко награди за второ и трето място, както и много поощрителни и специални отличия.

 

 
2016-04-22 16:32:01