Активни граждани се срещнаха с ръководството на община Козлодуй

Активни граждани се срещнаха с ръководството на община Козлодуй

Третиране на комари, кастрация на бездомни кучета,улично осветление, асфалтиране на улици, „гонки” с автомобили – бяха част от коментираните проблеми на срещата с граждани и ръководния екип на общината в Козлодуй. Маринела Николова и Юрик Мартинов разказаха за започнатите дейности и предвидените промени за настоящата година. „В общината има система, в която всяко подадено заявление се въвежда и ние даваме отчет за него пред проверяващия ни орган. За това подавайте заявления, опишете проблема, а ние ще се свържем с вас, ще дойдем на място. Надяваме се в най-скоро време всички ние да усетим, че нещо ново се случва в нашата община, че се полагат непрекъснати усилия за подобряване облика на Козлодуй и населените места”, каза заместник-кметът Юрик Мартинов призовавайки гражданите към взаимодействие. Той направи отчет на всичко направено от месец ноември до сега.

„Радвам се, че сте активни, че сте тук да ни подсещате за това което пропускаме и че оценявате нашето желание да облагородяваме общината. Осигурена е растителност, която ще промени облика на Козлодуй и селата, ще работят градските чешмички, ще поставим камери в града и по населените места, предвидили сме направата на паркинги, ще възстановим надписа Хр. Б. в Ботев парк, работим за цялостно асфалтиране на улици, а не само запълване на дупки, което е временно решение на проблема с инфраструктурата, г-н Мартинов събира информация от общината за мощността на осветлението, за да бъде подменено с LED” – с тези думи кметът Маринела Николова накратко обобщи някои от дейностите, по които активно се работи.

Участие в тази среща взеха и Даниела Лазарова - директор на дирекция „Бюро по труда“ и Кръстю Кръстев - началник „РУ Полиция“. И към двамата имаше конкретно отправени въпроси от страна на гражданите.

Към моментна изнесените приемни на ръководството на община Козлодуй приключиха. Кметът на община Козлодуй - Маринела Николова има намерение през есента отново да се обходи общината, за да се поддържа диалог с гражданите. „Радвам се, че успяхме да се видим с много хора. В нашите населени места има натрупани проблеми и аз разбирам всеки един, който поставя такива. Силно вярвам, че с общи усилия ще успеем да удовлетворим високите очаквания на жителите на общината“, коментира Николова след края на срещите.

 
2016-04-22 10:38:26