Мизия стана инвестиционна локация

Мизия стана инвестиционна локация

На 17 март в Мизия бе подписан меморандум, който превръща града в инвестиционна локация. Подписи под него поставиха председателят на съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони” Николай Ценков и кметът на община Мизия д-р Виолин Крушовенски. Благодарение на документа индустриалната зона на бившия КЦХ в Мизия ще бъде препоръчвана от страна на държавата на бъдещи инвеститори.

”Искам да подчертая, че община Мизия е третата в страната, с която подписваме такъв договор. Тук е свършена значителна работа и има висока степен на готовност, за да може един инвеститор да започне работа, заяви Николай Ценков.

„Особено съм радостен, че днес се материализира резултатът от един наш дългогодишен труд. КЦХ близо 50-т години бе част от индустриалната история на Мизия. След окончателното му затваряне община Мизия положи усилия част от площадката му да ни бъде предоставена. Обособихме 350 дка земя на 27 парцели от 5, 25 до 120 дка, които притежават добра инфраструктура и могат бързо да бъдат обособени за различни производства. С подписания меморандум тя става част от пътната карта на Министерството на икономиката и държавата изразява готовност да ни подкрепи в привличането на инвеститори. Искам да благодаря на министър Лукарски, който само месеци след срещата ми с него на дело показа готовност за подкрепа на бизнеса в Мизия и Северозапада, за които само се говореше от предишните управления. Надявам се индустриалната зона в Мизия да доведе до откриване на нови производства, до нови работни места и добри доходи, защото това е не по-малко важно за нашите жители, отколкото обновените от нас площади, училища, читалища и улици”, заяви д-р Крушовенски и връчи специален плакет на общината на гостите.

 

 

 
2016-03-20 10:04:25