Община Бяла Слатина кандидатства с проект за ремонт на болницата

Община Бяла Слатина кандидатства с проект за ремонт на болницата

Община Бяла Слатина кандидатства с инвестиционно предложение по програма „Красива България“ във връзка с ремонт и обновление на съществуващите отделения в МБАЛ Бяла Слатина. Проектът е на стойност близо 200 000 лева, като половината от  парите се осигуряват от община Бяла Слатина.

Касае се за обновяване на едни от най- невралгичните точки в лечебното заведение – неврологично и детско отделение, образна диагностика и хемодиализа и централно фоайе на болницата. Ако предложението бъде одобрено, ще се оптимизират приемните пространства, ще се направи преразпределение на съществуващите помещения, ще се обособят санитарни помещения в болничните стаи, ще бъдат изградени нова ел. инсталация и осветителна система, ще се осигури достъп до интернет и кабелна телевизия  във всяка стая. Във фоайето ще има две тихи зони за посетители, открита регистратура с осигурен контрол на достъпа и възможност за получаване на информация за пациента.

Ето какво сподели с нашия екип прокуриста на МБАЛ Бяла Слатина- Николай Димов: „Със завършване на външния ремонт - покрив и изолация през миналата година, обещах да не спираме до тук. Имаме достатъчно силна воля и мотив да продължим да изграждаме болницата и да я превърнем в един от стълбовете на здравеопазването във Врачанска област. Това което ни прави толкова уверени, е фактът, че пациенто потока се увеличава непрекъснато- все повече хора от съседни общини ни търсят, поехме контингента на закритата болница в Оряхово. Отзивите и от работещите и от пациентите са  за една топла и уютна болница и адекватно лечение, съобразено с потребностите на нуждаещите се от медицински грижи.

От направеното външно саниране,  от смяната на дограмата и подменените тавани спестихме около пет хиляди лева разходи. Това ни позволява да  планираме извършването на други разходи,  като закупуването на нова апаратура и назначаването на  нови хора. От тази година поемаме специализацията на четирима млади лекари, с идеята тези бъдещи  специалисти да се върнат да работят в болницата в Бяла Слатина.

Община Бяла Слатина е  една от малкото общини приели присърце здравеопазването в района.  Личната ангажираност на кмета на общината към проблемите и развитието на лечебното ни заведение пък,  е още едно доказателство за силния социален аспект  в управленската му политика.


Коментари2016-02-26 14:33:55