60 винари мериха сили на Трифон Зарезан в Бяла Слатина

60 винари мериха сили на Трифон Зарезан в Бяла Слатина

Шестдесет винопроизводители от община Бяла Слатина се включиха в конкурса за най-хубаво вино, по време на провелия се за пета поредна година празник на виното и любовта -  14 февруари.

Слънце, усмивки и много положителни емоции предложи неделният ден на всички присъстващи на площад  „Цола  Драгойчева”, дошли да уважат двата празника.

Организаторите на събитието в лицето на Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция”, се бяха погрижили всеки желаещ да получи малки, във формата на сърчица, подаръци и лакомства за почитащите празника Св. Валентин. Лозарите и винопроизводителите пък,  отбелязващи  празника на своя покровител Свети  Трифон, имаха възможност да изпият по чаша червено вино.

Поздрав към всички отправи кметът на общината, инж. Иво Цветков, който  честити двойния празник с пожелание за здраве, много любов, съкровени  мигове, търпение и толерантност във взаимоотношенията и много поводи за празнуване. Спазвайки традицията, на него именно се падна честта да извърши ритуала по „зарязването”, който беше съпроводен от специално подготвения за целта танц на децата от танцов състав „Развитие”.

След направената от компетентно жури дегустация, първото място в категория „ Червено вино“ завоюва Димитър Милов от Бяла Слатина, а Цеца Александрова, също от Бяла Слатина,  спечели приза за най- хубаво  бяло вино.

И на празник като на празник, хубавият повод събра всички на кръшно право хоро.

 
2016-02-15 13:59:48