Вино и печено прасенце за Трифон Зарезан в Козлодуй

Вино и печено прасенце за Трифон Зарезан в Козлодуй

Голям празник подготвя община Козлодуй за Трифон Зарезан и Деня на влюбените.

В 11 часа в неделя тържествата започват на централния площад в атомната столица с пресъздаване на обичая от читалищни самодейци. Печено прасенце и червено вино ще бъде комплиментът на община Козлодуй към присъстващите. На празника ще се предлагат наденички, суджук, домашно приготвени питки и още вино. Духова музика ще гарнира настроението на присъстващите и битова шатра ще напомня за българските традиции, свързани с Трифон зарезан.

Неусетно празникът ще премине в младежко събитие, което ще стартира от 13.30 часа. Това е първата инициатива на Младежкия парламент за годината. Еднометрово сърце ще бъде монтирано край градските пейки в центъра, а него младите хора ще могат да окичат с катинарчета – символ на любовта. Цветно пано ще бъде изрисувано край градския площад, а основните мотиви отново ще бъдат, свързани с младите хора и Денят на влюбените. Любовни послания и балони също ще бъдат част от събитията с младежи.

Тогава ще стартира и акция за събиране на средства за единствения плаващ музей на балканите Параход „Радецки”.  

От 17.00 часа в Обединен детски комплекс, Козлодуй ще се случи кино-прожекция и лектория на тема „Тя-любовта!”.

В съставните кметства на община Козлодуй също се подготвят събития по повод 14-ти февруари, а в Бутан празникът ще е троен – ще се отбележи и десетата годишнина от създаването на Център за социална рехабилитация и интеграция.

 

 
2016-02-09 09:29:29