Отбелязаха Бабинден в белослатинската болница

Отбелязаха Бабинден в белослатинската болница


Двеста бебета са се родили в АГ отделението на белослатинската болница през изминалата 2015 година, стана ясно по време на традиционното отбелязване на 21 януари- Ден на родилната помощ. За поредна година този празник се случва в присъствието на кмета на общината- инж. Иво Цветков, който беше скъп гост на празнуващите.

Поздрав към своите колеги и персонал, отправи завеждащият АГО, д- р Петър Ангелов.  С чувство на задоволство той отбеляза факта, че за изминалата година в отделението не е имало критични ситуации, с които екипът му да не е бил подготвен да се справи, за което им благодари и изрази увереност, че и в бъдеще ще е така. Думи на благодарност д- р Ангелов отправи и към ръководството на общината в лицето на инж. Цветков, който “ винаги е вземал присърце проблемите на болницата и благодарение на чиито усилия беше направено много за подобряване на нейното състояние“.

След отправения към присъстващите поздрав, с който им пожела повече бебета и детски плач в отделението, лични и професионални успехи, здраве и късмет на семействата и близките им,  Иво Цветков ги увери,че  и през новата година положителните промени в лечебното заведение ще са един от приоритетите на общината, включително създаване на условия за привличане на млади кадри и повече пациенти.

Един от най- успешните управители на МБАЛ Бяла Слатина-  Николай Димов, благодарение на чиито усилия преди четири години, болницата беше спасена от фалит, честити бабин ден на колектива на отделението, заявявайки че хубавото за жителите на общината и за работещите в лечебното заведение тепърва предстои - още по-мащабни промени във връзка с благоустрояване  и обновяване на материалната база, качеството на медицинско обслужване и грижата за пациентите.

Водосвет за здраве отслужи отец Дудов.

 

 
2016-01-22 09:35:40