20 години ще чества АГО-то в Козлодуй

20 години ще чества АГО-то в Козлодуй

158 новородени са проплакали в Родилното отделение в козлодуйската болница през миналата година. За съжаление, те са с 15 по-малко от тези през предходната година. Една двойка близнаци са се родили през 2015 г. Това са отдавна чаканите Мартин и Божидар, които макар и родили се преждевременно, са живи и здрави и радват своите родители и близки.

Първото родено дете за 2016 г. е Мартин Александър Мариелов. Той се е появил на бял свят навръх Йордановден, което е знак, че ще стане здрав и силен мъж. Последното дете за миналата година е родено на Коледа и отново е момче. Това е Габриел, родил се 49 см и тежащ 2.85 кг. Шест са ражданията през тази година, като засега се очертава повече да са дамите.

Силен и сплотен е екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в Козлодуй. През тази година то ще започне 20-ата си юбилейна година. Началото е сложено на 4 март 1997 г. Негов главен лекар и тогава, както и днес е д-р Иван Башлиев. Още четирима лекари и 10 акушерки се грижат за безпроблемното раждане на младите майки.

Доверие към колегите си е показал и работещият към филиала на Спешна помощ в Козлодуй лекар-сириец, чиято съпруга е родила в България, своя син Габриел, който ни показва старшата -сестра Оприцова.

От АГО се надяват по повод юбилея да получат средства за закупуване на нова апаратура и подобряване на условията в отделението. Медицинските сестри работят с лентички, които изразяват техния протест срещу замразените заплати, които вече се доближават до минималната, въпреки отговорната работа.

Колективът на козлодуйското АГО ще получи много поздравителни адреси и цветя по повод Бабинден от Община Козлодуй, Общинския съвет, управителя на болницата д-р Тихолов, както и от щастливите майки, сдобили се с рожби през миналата година.
2016-01-21 10:50:40