Населени места в община Козлодуй останаха без ток

Населени места в община Козлодуй останаха без ток

Спешно заседание на общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия се проведе в 17 часа в неделя. Представители на общинска администрация и институции разискваха мерките, които се предприемат предвид създадената зимна ситуация.

Улиците в община Козлодуй са проходими, почистени са подходите към болницата, към училищата и детските градини. Населените места бяха обиколени от кмета и заместник кмета. В Бутан машини и хора са чистили часове наред. В Гложене, Хърлец и Крива бара ситуацията е същата.

"В понеделник сутринта машините тръгват рано да опесъчават и лично ще осъществя контрол" каза Ангел Коларов - заместник управител на Общинско предприятие "Комунална дейност".

Призовават се гражданите, представителите на институции и учреждения да помогнат на общината, като излязат и поддържат почистено пред районите си /околоблокови пространства, паркинги, подходи пред градини, училища и учреждения/. 

Детската градина в Бутан днес ще бъде затворена. Всички учебни заведения на територията на общината ще провеждат нормален учебен процес.

На дежурния телефон в общината пристигат сигнали предимно за спряно ел. захранване в определени райони.  

Във връзка с аварирал трафопост в Гложене на място беше министър Теменужка Петкова. Тя заедно с областния управител – Малина Николова, с директор „Експлоатация” в ЧЕЗ – Виктор Станчев бяха на мястото на аварията, където ги посрещнаха Маринела Николова и Петко Петков. От ЧЕЗ увериха, че ще отстранят аварията и захранването ще бъде възстановено. Петдесет и две семейства са били оставени без ток, следствие на аварията, причинена от натежаването на снега върху електрическите жици.


Коментари2016-01-18 09:32:17