Кмет зарадва потребители на социални услуги

Кмет зарадва потребители на социални услуги

В последния работен ден на годината Маринела Николова посети четирите социални институции, където има настанени сто и четиридесет потребители. „Тези хора са част от нашата община, повечето от тях нямат роднини и за тях се грижи само персонала от институциите. За това вярвам, че малък жест – посещение преди празниците е уважение към тях”, каза кметът на община Козлодуй.

Пенсионерски клубове от всички населени места подготвиха различни домашни вкусотии, които бяха доставени в четирите социални институции. За празничната вечеря на потребителите и персонала бяха осигурени баници със сирене, с тиква, кекстове, домашни бисквити, курабийки, кашкавал, колбаси и шампанско. Пити с мед и домашно вино бяха подсигурили от читалището в Гложене. Културните институции в Хърлец и Козлодуй, също се включиха в инициативата.

Пламен Михайлов, настанен в ЦНСТ, Хърлец покани кмета на общината на петдесетия си рожден ден, в началото на месец януари. Николина от защитеното жилище в Гложене изпя българска песен и подари на кмета ръчно изработени картички и украси за коледната елха. 

Заедно със служители на общинска администрация бяха посетени Център за настаняване от семеен тип за възрастни с физически увреждания в Хърлец и филиала в Гложене, защитеното жилище в Гложене и Домът за възрастни с умствена изостаналост в Бутан. 

 

 
2015-12-31 10:21:42