Коледен благотворителен базар и концерт в Козлодуй

Коледен благотворителен базар и концерт в Козлодуй

За шеста поредна година, на 22 декември, в навечерието на Рождество Христово, от 16.30 часа във фоайето на НЧХП “Христо Ботев-1879”- Козлодуй бе открит коледния благотворителен базар “Всяко дете е важно”. В инициативата, организирана от ОДМП, с подкрепата на Община Козлодуй се включиха деца от детски градини и училища, МКБППМН, ОДК, социални услуги за деца на територията на общината, за да подкрепят и тази година благотворителната кауза за подпомагане нуждите на децата от община Козлодуй, които по социални причини се затрудняват да посещават училище/детска градина.

Посетителите имаха възможност да подкрепят благородната кауза, закупувайки сувенири, изработени от децата от различни институции, или поставяйки сума в кутиите за дарения. Комисия от представители на Общинска администрация, МКБППМН и ЦЛР “Барака”, гр.Козлодуй установи размера на събраните средства, който е 551,50 лв. Като 843 лв. са постъпили и по дарителската сметка на Община Козлодуй за благородната кауза от фирми и физически лица.

От 18.30 часа започна спектакълът “По Коледа стават чудеса”, организиран от НЧХП “Христо Ботев-1879”, на който малчуганите от детските градини, Център за социална рехабилитация и интеграция, с. Бутан и творческите състави на читалището бяха подготвили очарователни изпълнения, на които с удоволствие се наслаждаваше многобройната публика.

 

 
2015-12-23 13:31:13