Община Козлодуй и ДП РАО си партнират

Община Козлодуй и ДП РАО си партнират

Партньорство на институционално ниво договориха изпълнителният директор на ДП РАО Дилян Петров и кметът Маринела Николова по време на първа официална среща между тях, състояла се на 21 декември. „Готови сме да работим заедно и да подкрепяме общината в инициативи, които ще подобрят жизнения стандарт на населението”, коментира Дилян Петров. Той обърна внимание на почистването на Козлодуй, а кметът от своя страна каза, че е направена организация и график, за да се обхождат по-често кварталите и централна градска част.

През предстоящата година от Фонд „Радиоактивни отпадъци” ще се финансира доизграждане на уличното платно към пристанището в Козлодуй.
ДП РАО работят и по процедурата за пълна рехабилитация и доизграждане на околовръстното шосе, като Маринела Николова обърна внимание да се предвиди озеленяване около пътната артерия и осветление. „Хората, които идват в Козлодуй, трябва да разбират, че влизат в атомната столица за България”, подчерта Николова.
Дилян Петров получи от Маринела Николова календар на община Козлодуй и символичен подарък за бъдещото партньорство между двете институции.
2015-12-22 13:30:39