Център „Домашни грижи“ в Бяла Слатина отпразнува 3-тия си рожден ден

Център „Домашни грижи“ в Бяла Слатина отпразнува 3-тия си рожден ден

В навечерието на един от най- светлите християнски празници, Рождество Христово, в залата на ресторант“ Скът“  своята трета годишнина отпразнува Център „Домашни грижи“-  Бяла Слатина.

Събитието уважиха с присъствието си кметът на общината- инж. Иво Цветков, зам.генералният директор на БЧК и ръководител на проекта- д- р Надежда Тодоровска, председателят на ОбС Бяла Слатина- Веселка Борисова, Гергана Михалчева- директор на ОС на БЧК Враца, д- р Живка Димитрова- началник отдел „Здравна политика и първа помощ в НС на БЧК, Николай Димов- управител на МБАЛ Бяла Слатина, общински съветници,  кметове на населените места от общината на чиято територия се реализира услугата, потребители.

Открит през декември 2012 г. по Проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“, осъществяван от БЧК, в партньорство с Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика и Швейцарски червен кръст, той е един от четирите центъра разположени на територията на област Враца. Към момента в него работят 4 медицински сестри и 7 домашни помощници. Центърът обслужва 96 потребители от гр. Бяла Слатина, с. Попица и с. Търнава. Екипната работа на специалистите дава възможност на потребителите на тази социална услуга да почувстват сигурна подкрепа както в социалните аспекти на ежедневието, така и в грижата за здравословното им  състояние, контакта с личните лекари и лекарите специалисти .Възрастните хора се чувстват спокойни, че при нужда ще получат медицинска услуга в дома си.Често екипът на Център „ Домашни грижи“ е единствената възможност за доставяне на лекарства на хората живеещи в населено място без аптека.

В словото си по повод празника, кметът на общината инж. Иво Цветков пожела на екипа на Центъра, на потребителите и на всички присъстващи  много здраве, лично и семейно щастие, търпение и любов и повече такива добри практики, касаещи социалната сфера и хората в нужда.

Празникът продължи с изпълнения на колективи от Пенсионерски клуб и ч- ще „Развитие“ Бяла Слатина.

 

 
2015-12-18 11:14:39