„Мездренче” закри годината с коледно парти

Детският танцов състав „Мездренче” закри годината с коледно парти

С коледно парти в Dance Club „Royal” Детският танцов състав „Мездренче” при Народно читалище „Просвета 1925” - гр. Мездра закри официално творческата 2015 г. Организатор на тържеството бе художественият ръководител и хореограф на състава Йоанна Аспарухова. Подрастващите танцьори представиха пред своите родители, баби и дядовци народните танци и хора, който са разучили през годината - „Коледари”, „Северняшки танц”, „Тракийска ръченица”, „Дунавско”, „Еленино” и „Чичово хоро”.

За празничното настроение на децата допринесе и невероятното пътешествие в света на чудесата с приказното шоу „Коледа - време за вълшебства”, представено от артистите от Magic show „Аrtanes”. Накрая  от далечна Лапландия пристигна Дядо Коледа, който раздаде на малчуганите подаръци и се снима с тях за спомен.

ДТС „Мездренче” е основан през 1969 г.В момента в него се обучават над 130 деца на възраст от 6 до 14 години, разделени в четири възрастови групи. Репертоарът му включва танцови композиции от всички етнографски области на България. Съставът е носител на множество престижни награди от международни, национални и регионални конкурси и фестивали. Има изнесени стотици концерти у нас и в чужбина, в това число турнета в Румъния, Чехия, Турция, Македония, Сърбия, Гърция.

Мирослав Гетов
2015-12-17 10:45:28