Стартираха Коледно-новогодишните празници в Мездра

Стартираха Коледно-новогодишните празници в Мездра

С празничен ритуал на пл. „България” в центъра на Мездра бяха запалени светлините на Коледната елха. Тържеството, което по традиция се организира от местната Община в навечерието на Рождество Христово,уважиха десетки деца от града, техните родители, учители, баби и дядовци. По този повод специален гост на малчуганите бе Дядо Коледа, който обеща да посети всеки дом, детска градина и училище и да раздаде най-хубавите подаръци.

„Мили деца, скъпи родители, обърна се към събралото се множество кметът Генади Събков, знам, че животът невинаги се отнася добре към нас, че понасяме много трудности. Именно затова са тържества като днешното в навечерието на Коледно-новогодишните празници, за да се почувстваме по-добри и по-щастливи.”

В тематичната литературно-музикалната програма се включиха ученици от СОУ „Иван Вазов”, ЦДГ 1 и ОДЗ 2, Вокална група „Детски свят” при ОУ „Христо Ботев”, Детски танцов състав „Мездренче” и концертна група от Представителния танцов ансамбъл при НЧ „Просвета 1925”. Най-малката участничка в предколедното соаре бе 4-годишната Йоана Лиловска. Кулминацията на вечерта бе празничната заря, която озари небето над града край крепостта „Калето”.

Със запалването на светлините на Коледната елха официално стартираха Коледно-новогодишните празници в Мездра. Тазгодишният афиш включва 7 културни, спортни и развлекателни прояви. Сред акцентите в празничната програма са XI Международен турнир по художествена гимнастика за деца „Коледни звездички”, изложба-репродукции „Зимни пейзажи” от Янко Янев и коледно литературно четене на Литературен клуб „Христо Ботев”, награждаване на 10-те най-добри спортисти, треньор и отбор на годината, коледен благотворителен концерт в помощ на бездомните животни „Animal Help” и традиционната коледна кулинарна изложба.

Мирослав Гетов

 

 
2015-12-12 10:20:08