Коледен карнавал в Козлодуй

Коледен карнавал в Козлодуй


На 21 декември в Общински детски комплекс – Козлодуй ще се състои голям Коледен карнавал за подрастващи и родители на територията на града и общината. Целта е, заедно със семействата, чрез играта и забавлението, децата да добият нови познания за приказните легенди и заобикалящия ги свят, като празнуват най-дългоочаквания през годината празник в голяма детска общност и детско обкръжение.

Събитието предвижда комплексна занимателна програма:

•         17.00 ч.: Започва работа Детски уърк-шоп за коледни подаръци заедно с малките художници от Школата по изобразително и приложно изкуство в ОДК.

•         18.00 ч.: Откриване на кулинарно изложение с коледни ястия, приготвени у дома. Ще бъдат връчени призови отличия, а после следва „дегустация“ и почерпка на всички присъстващи.

•         18.30 ч.: Начало на Карнавала, посветен на любими коледни и приказни герои. Аниматори от ЦЛР „BARAKA“  ще забавляват децата и ще провеждат много занимателни игри и конкурси. Ще се раздават индивидуални награди за: „Най-оригинален грим и костюм“; „Най-артистично представяне“ и „Най-стилен танц“. Отделно ще бъде връчена групово отличие за „Най-забавна група деца“. По време на Карнавала ще пеят и танцуват група „Щуротреска“, група „ Славееви гласове“, група „Коледари“ и театрална трупа „Три-четири“ към ОДК. Ще бъде пресъздадена идеята за Коледа и празника в традициите, като децата ще могат да видят автентичнни коледни ритуали.

•         20.00ч.: За края на Карнавала, мултимедийно огнено и светлинно шоу ще представят  клуб „Гейм Зона“ и огнена формация „Феникс“ към ЦЛР „BARAKA“.

По-рано същия ден, от 14.00 ч. ще има специално Ателие за грим и реквизит, което ще бъде разположено в ЦЛР „BARAKA“. Там, с помощтта на художници, малките участници ще могат да подготвят своята визия за Карнавала, като ще могат сами да избират своите артистични образи.

Събитието е организирано от Общински детски комплекс и Център за личностно развитие  „BARAKA“, с подкрепата на Община Козлодуй. Това е първата по рода си инициатива от подобен мащаб с развлекателно - обучителен характер, като идеята е да се обединят в партньорство различни организации, представители на обществеността, родители и приятели, всички те - посветени на общата кауза за личностно развитие и постигане на благополучие при подрастващите. 

                                                                                                                                                              

 

 

 
2015-12-09 10:47:32