Козлодуй „светна”

Козлодуй „светна”

Началото на коледните и новогодишни празници бе отбелязано в Козлодуй с огнена програма, голямо звездно шоу и много публика. Над триста души се събраха в центъра на атомната столица, за да се включат в събитието, с което кметът на общината Маринела Николова даде начало на предстоящите тържества.

Коледна музика и камбани звъняха час преди началото на мултимедийното шоу. Участниците в концерта - балет „Хаос” и Детска театрална трупа при Народно читалище „Христо Ботев”, групите „Щуротреска”, „Сребърни звънчета” и „Три-четири” към Обединен детски комплекс; формация „Феникс” и Клуб „Гейм зона” към Център за личностно развитие „БАРАКА” се постараха мини-спектакъла да бъде на ниво. 

Разбира се празникът не мина и без Дядо Коледа, който „кацна” на покрива на читалището в Козлодуй и зарадва малки и големи. За всички имаше чаша топъл чай с мед, осигурен от общинския съветник Ангел Лалюв. В центъра на града бе посадено живо иглолистно дърво, което ще расте с годините и ще бъде коледна елха за следващите празници. 

„2015-та преобърна светове, представи и ценности. Държави и народи са подложени на изпитания. В сложната обстановка България успешно отстоява европейските ценности и своята национална идентичност. Всички ние, жителите на община Козлодуй, сме само малка част от глобалния свят, но съм убедена във всеобщата ни съпричастност и желание да живеем в мирен и сигурен свят”, каза в приветственото си слово кметът на община Козлодуй Маринела Николова. „Пожелавам на децата много сняг, весели пързалки, здраве и желани подаръци, а на всички нас мир и любов”, завърши Николова и даде началото на пет минутна заря, която зарадва присъстващите. Зарята за откриването на коледните тържества и тази, която ще поздрави жителите и гостите на Козлодуй с настъпването на Новата година - на 1 януари в 00.30 часа струват на общината 2 500 лева.


Сн.1
Сн.2
Сн.3

Коментари2015-12-02 11:00:28