Полковникът представи в Мездра своя дебютен роман „Орденът „Винчи”

Полковникът представи в Мездра своя дебютен роман „Орденът „Винчи”

По покана на Димитър Павлов, ръководител на Археологически комплекс „Калето”, известният футболен агент и бивш ръководител в ЦСКА Петьо Костадинов-Полковника представи в Мездра своя дебютен роман „Орденът „Винчи”- Скиптърът”. Националната премиера на книгата се състоя на 3 ноември в столичния Литературен клуб „Перото” в НДК, предстои романът да бъде представен и във Враца.

Две са основните причини за премиерата на „Орденът…” в града край крепостта „Калето”. Първата е, че именно от „Калето” започва историята, разказана в тази „съвременна криминална творба за трафик на културни ценности от България, както споделя авторът, и усилието на тайните общества на континента, българските и европейските разузнавателни служби да предотвратят загубите по посока на частни колекции зад Океана”. А втората е, че бъдещата снаха на Петьо Костадинов е… мездренка - неговият по-голям син Светослав е сгоден за чаровната спортна журналистка Ивка Димитрова, водеща на предаването на Канал 3 „Спорт  в обектива”.

Премиерата уважиха множество почитатели на литературата. Сред тях бяха кметът на общината Генади Събков, бившият председател на Общинския съвет Делян Дамяновски и ревностният привърженик на „армейците” Никодим Нанов, който е личен приятел на Полковника. Ценителите имаха възможност да си купят книгата и да получат автограф от автора.

Романът „Орденът „Винчи”- Скиптърът” се предлага в Археологически комплекс „Калето” на преференциална цена.

Мирослав Гетов


Коментари2015-11-26 11:43:07