72 години град Кнежа

72 години град Кнежа

В понеделник Кнежа отбеляза своя 72-ри рожден ден. В далечната 1943 година, на 23 ноември, с указ на Министрески съвет, Кнежа е обявена за град. Честванията тази година започнаха с тържествен водосвет за здраве и благополучие в православния храм „Света Троица”. В малкия салон на читалище „Борба 1896” се проведе среща-беседа наречена „Корени” с ученици от всички училища, по инициатива на Общинския исторически музей.

На официалната церемония по издигането на знамената на Р България, Община Кнежа и Европейския Съюз, присъстваха председателя на НС Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов и областния управител на област Плевен Ралица Добрева.

След церемонията на пл.”Пенчо Янкулов” всички официални гости и граждани, предвождани от Представителния духов оркестър на сухопътните войски на Република България се включиха в шествие до паметника на загиналите във войни наши съграждани и положиха цветя и венци.

Празничният ден завърши в читалище „Борба 1896”, където кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски приветства и поздрави гражданите по случай 72-та годишнината на града. Официалната програма продължи със слово на председателя на 43  НС Цачева и поздравителен адрес от областния управител на област Плевен  Ралица Добрева.  Кулминацията на вечерта дойде с участието на група „ВАКАЛИ”, които разтърсиха салона на читалището със зрелищния си спектакъл. Честването на празника на град Кнежа завърши с тържествена заря и приповдигнато настроение!


Сн.1
Сн.2

Коментари2015-11-24 14:34:26