ЕС дава 80 000 лв. на Мездра за наводненията

ЕС дава 80 000 лв. на Мездра за наводненията

Община Мездра ще получи 80 000 лв. от Европейския съюз за възстановяване на щетите от наводненията през лятото на 2014 г.

Общината  подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Солидарност” на Европейския съюз за възстановяване на щетите от наводненията, станали на територията на общината на 31 юли-1 август 2014 г. Одобрените средства за община Мездра от Координиращия орган на Фонд „Солидарност” - Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ в МРРБ, възлизат на 79 865 лв.

Проектът предвижда възстановяване на три подпорни стени, разрушени от природното бедствие: на югоизточната трибуна на градския стадион „Локомотив”; в кв. 3 на гр. Мездра, северно от жилищен блок „Балкан” и на централната улица в с. Оселна, между кв. 16 и 18.    

Срокът за изпълнение на проекта е 16 месеца, т. е. до средата на януари 2017 г. Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията на трите обекта от публичната инфраструктура, пострадали при наводненията през лятото на миналата година.

Освен Община Мездра, по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от Фонд „Солидарност” ще бъдат подпомогнати също общините Мизия, Бяла Слатина и Враца. За преодоляване на последствията от бедствието четирите общини ще получат общо малко над 3,5 млн. лв.

Мирослав Гетов


Коментари2015-09-29 12:27:35