Трима депутати и двама областни на празника на Бяла Слатина

Трима депутати и двама областни на празника на Бяла Слатина

По традиция Денят на Бяла Слатина започна с водосвет за здраве и курбан  в местния храм „Света Параскева”. Силна патриотична прелюдия към тържествената вечер бе изпълнението на 20-те гайдари от формация „Орфикос”. Нейното начало поставиха знаменната група от мажоретки, които под звуците на националния химн се отправиха за издигане знамената на белослатинския площад. Честта да вдигнат флаговете на Европейския съюз, Република България и Бяла Слатина се падна на Ани Цанова, Севина Кадриева и кметът на общината инж. Иво Цветков. За официалния старт на церемонията на сцената се качиха гостите народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова, Красен Кръстев и Владислав Николов, областния управител на Враца Малина Николова, областния управител на Габрово Николай Сираков, Попа Георге- кмет на община Миски, кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков, председателят на ОбС Харалампи Петков, кметове на населени места от общината.

„Празникът на Бяла Слатина е повод за равносметка, но днес аз се обръщам към хората на Бяла Слатина с думи на благодарност за търпението, за вярата и усилията да вървим напред. От днес започваме ново летоброене и слагаме началото на ново столетие в развитието ни-101 години град Бяла Слатина”, заяви в тържественото си слово кметът на общината инж. Иво Цветков. Приветствие към присъстващите поднесе и народния представител инж. Петя Аврамова: „Всяка година присъствам на този празник, защото Бяла Слатина е хубав град от нашата област и страна. Искам да ви поздравя и затова, че имате успешен кмет в лицето на Иво Цветков, който със своя екип успя да спечели и реализира проекти за над 50 млн.лв., с които се направиха важни неща, които вие заслужавате. Иво Цветков е от хората, които не признават думата „назад”. Той, с подкрепата на правителството, на областната управа, на депутатите, между които вашия работлив и амбициозен съгражданин и мой добър колега Красен Кръстев, без съмнение ще превърнат Бяла Слатина в едно достойно място за живеене”.

По случай Деня на Бяла Слатина бяха прочетени поздравителни адреси от президента Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов, председателя на НС Цецка Цачева, Цветан Цветанов, председателя на СБУ Янка Такева, директорът на ОПУ инж. Пламен Ганецовски.
2015-09-13 16:27:08