Четирима отличени с Наградата на Криводол

Четирима отличени с Наградата на Криводол

 

На тържествена сесия на Общинския съвет в Криводол бяха отличени трима заслужили жители на общината. Това са поетът, преводач и преподавател Аксиния Михайлова, художникът Мито Гановски, генерал Ваньо Славеев и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, във връзка с неговата 70 годишнина. Плакети, грамоти и цветя им бяха връчени от кмета на община Криводол Петър Данчев. „Искам да благодаря за наградата и да я посветя на моя баща, който работи дълги години за развитието на Ракево. Всички вие знаете, че всеки творец като мен носи в себе си детството, а моето е от тези красиви поля и реката и без тях аз нямаше да стигна до тези европейски поетични награди”, заяви Аксиния Михайлова.

„В своя богат 90-годишен опит се научих да виждам доброто и да избягвам крайностите, освен една- упорито да се уча и работя, за да се развивам, това е моят съвет към всички вас и нека Бог ви пази”, сподели 90-годишния художник Мито Гановски.

Единственият генерал от Криводол Ваньо Славеев благодари за наградата и подчерта, че я приема като задължение да продължи да работи за превръщането на Криводол в още по-китно и хубаво градче, какъвто потенциал несъмнено има.

Директорът на училището Лидия Каролова подчерта, че училището е бъдещето на Криводол и има още какво много да се направи за него, за което трябва да са съпричастни даже и депутатите.

Приветствия към криводолчани по случай празника отправиха народните представители Петя Аврамова, Красимир Богданов и Айхан Етем, както и кметът на Монтана Злати Живков. Плакети за активната си работа през мандата и за приноса си към общината получи ръководството на общината, всички общински съветници, кметове и кметски наместници.

  

 
2015-08-29 16:46:30