Откриха център за възрастни хора в Кнежа

Откриха център за възрастни хора в Кнежа

Стотици граждани на Кнежа уважиха откриването на Дневен център за възрастни хора.

Благодарение на проект на общината нов живот изпълни емблематичната сграда на старата гимназия „Кнежица”. Полуразрушената постройка се превърна в истински съвременен дом за грижа и общуване на възрастните хора. Честта да прережат лентата на значимия социален обект се падна на кмета на общината Симеон Шарабански и Цветомир Генчев- ръководител на Разплащателна агенция към ДФ „Земеделие”-Плевен. Дневния център за възрастни хора е изграден по проект на стойност 2 259 026 лв. Изпълнител на обекта е хасковската фирма „Монолит”. Проектант на обекта е арх. Петър Златарски от Враца.

Видимо развълнуван кметът на общината Симеон Шарабански заяви в словото си при откриването: „Истински се радвам, че успяхме да преобразим бившето училище, където са учили много поколения кнежени и го превърнем в едно уютно място за нашите майки и бащи. В него има изградени кухня, столова, парна инсталация на газ, лекарски и зъболекарски кабинети, стаи за почивка, бани и тоалетни, библиотека, барче, два асансьора, които да правят достъпна цялата сграда, много зали за различни културни и социални занимания. Изградихме го за нашите майки и бащи и нека те го ползват с радост”.

В музикалната програма се включиха Мария Бурдиняшка, която изпълни песента „Молитва за пенсионера”, Цветана Джанабетска с прочувственото изпъление на стихотворението „Наш фестивал” и певческата група към Клуба на инвалида в Кнежа. След това всички имаха възможност да разгледат хубавата придобивка и да се почерпят на организирания от общината коктейл. Възрастните хора не скриха радостта си от новата придобивка и разглеждаха с интерес различните зали и кабинети.

Сред гостите на празника бяха още заместник-кмета Николай Дамяновски, общински съветници, както и група от Зайчар, Сърбия с ръководител Любомир Начич.

Очаква се от началото на следващата година в Дневния център да бъдат открити 10 работни места и той да функционира като социална услуга-делегирана държавна дейност.


Сн.1
Сн.2
Сн.3
Сн.4
Сн.5
Сн.6
Сн.7
Сн.8

Коментари2015-08-27 15:27:35