В Крушовица се помолиха за утеха и спасение

В Крушовица се помолиха за утеха и спасение

С молебен за здраве, спасение и утеха десетки жители на мизийското село Крушовица отбелязаха годишнината от опустошителното наводнение на 2 август 2014 г.

Точно преди една година триметрова приливна вълна по река Скът заля Крушовица, като под вода останаха над 40 къщи в квартал Старото село. Разрушен беше и мостът, който свързва двете части на селото.

Кметът на община Мизия д-р Виолин Крушовенски отбеляза в словото си, че това е ден на равносметка и на благодарност към институциите и хилядите доброволци, които от първите часове на бедствието спасяваха и помагаха на местните хора да го преодолеят. В словото си Крушовенски благодари на пожарникарите и спасителите, на военнослужещите и на доброволците от БЧК, на всички организации и предприятия, участвали в спасителните дейности и в ликвидирането на последствията от незапомненото наводнение. Той подчерта и огромната роля на медиите, които са популяризирали случващото се.

Кметът на селото Илия Илиевски благодари за подкрепата на община Мизия, на политическите партии Атака, ГЕРБ, на Георги Гергов и Георги Божинов, на проф. Ваньо Митев –ректор на Медицинския Университет в София, на проф. Пенка Маринова – директор на "Филиал проф. д-р Иван Митев"-Враца, на Николай Василев, който помага с лични средства, на пенсионерския клуб от Ловеч, на БЧК, на фирма „Агро Сантия”, на местните хора и на всички, дали средства и материали в подкрепа на бедстващото население и помогнали му да се справи с последствията от наводнението.

Местните хора също изразиха своята благодарност на кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, на пожарната, полицията, Гражданска защита и военните, както и на многото доброволци на Червения кръст, които помогнаха в най-критичните моменти на бедствието.

На молебена присъстваха още зам.-кметът на община Мизия Николай Нековски и кметът на село Липница Румен Шопов.

 

 

 


Коментари2015-08-04 09:41:11