Красимир Донов: Повече свободни хора с лично мнение за по-добро бъдеще на обществото

Красимир Донов: Повече свободни хора с лично мнение за по-добро бъдеще на обществото

Г-н Донов искрен или ироничен бяхте в изказването си към кмета на общината по повод разглеждането на Бюджет 2015?

Това е един от малкото точни въпроси, които някой ми задава, защото всеки прави оценка на казаното от мен в зависимост от позицията, която заема. За някои хора изказването ми беше чудо, други ме попитаха дали то е иронично, следейки моята последователност в отричането на бюджета. Бюджетът изразява вижданията на разпоредителя и политиката, която той ще провежда при използването на парите. Традиционно опозицията не приема бюджетите. Няма съвършен бюджет, винаги има „за какво да се хванеш” така, че да подкрепиш или да не подкрепиш бюджета. Относно оценката – казах едни много точни думи, в смисъл че кметът е опитен и рутиниран. Но вече знаците трябва да ги поставят хората – опитен ли е кметът или не е. Рутиниран или нерутиниран е. Всякакви други оценки оставям отворени за интерпретация. Един писател е казал, че романът е хубав тогава, когато финалът остава отворен, за да може читателя да фантазира дори и след като го е прочел. Аз съм запомнил този момент и оставям всеки да направи своята свободна интерпретация.

 

Общинският председател  Цветан Ангелов публично се разграничи от вашето изказване. Какво се случва в СДС – Враца?

В СДС – Враца всичко е нормално. Има хора, които не оценяват това, което правя. Има хора, които мислят че аз съм някаква пречка, във връзка със следващи избори или във връзка с техни лични желания и стремежи. Други пък ме подкрепят напълно и разбират това, което правя. Нищо, което да не е нормално не се случва в СДС - Враца.

Осем години съм председател на СДС – Враца и то в период, когато партията е в опозиция. Много е тежко толкова години да бъдеш председател на партия в опозиция. Човек се изхабява и винаги трябва да има промяна на лицата. Аз не съм обиден. За тези 25 години в политиката на местно ниво ми се случиха много неща.

Най-важното за оценката на една политика обаче остават изборите. Те казват кои действия са точни. Правенето или неправенето на промени. Те определят стойността на политическите персони за обществото. Изборите регулират отношението и оценките на хората. Така че колкото повече са свободните хора, а това са личности със свое мнение, гражданска позиция, с обективност, а не с пристрастия, толкова по-добре за онова, което може да се случи на обществото ни в бъдеще.

 


Коментари2015-02-25 11:35:18