Парашутисти от 36 държави във Вършец

Парашутисти от 36 държави във Вършец

Представители на 36 държави участват в годишното заседание на Международната комисия по парашутен спорт, чийто домакин е България.

Уникалният форум се провежда от 26 до 31 януари в хотел „Ата” във Вършец. Ежегодното заседание приема промени в правилниците за различните състезателни дисциплини. Тя утвърждава и домакините на предстоящите световни и европейски първенства. В първите дни текат общи събрания на 7-те подкомисии по различните дисциплини на парашутния спорт. В събота ще се проведе пленарно заседание на всички комисии, което да вземе важните решения за спорта през годината. Очаква се на форума да присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народните представители Десислава Атанасова и Красимир Велчев.

„Спечелихме домакинството на форума миналата година във Виена, в конкуренция с Норвегия и Хърватска, разказва Ани Стаменова от българската федерация. На форума участват представители на почти всички европейски държави, от Америка, Канада, Австралия, арабските държави, Русия. Голямото предизвикателство за нас ще бъде домакинството на 8-то световно първенство, което ще се проведе от 21 до 29 август в с. Ерден до Монтана. Разчитаме на подкрепата на държавната власт, спонсори и медии, за да се получи едно отлично съсезание”, сподели тя.

 

 


1


2015-01-28 13:14:44