Явор Хайтов: Надявам се Петко Сертов да е жив и здрав

Явор Хайтов: Надявам се Петко Сертов да е жив и здрав


Изчезването на бившия директор на Държавната агенция „Национална сигурност” Петко Сертов е тревожно и необяснимо, заяви във Враца заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов. Депутатът от ПГ на „Български демократичен център” отчете пред медиите свършеното от него през последните 40 дни. Ето как той коментира липсата на един от най-информираните хора в държавата: „Познавах го лично и се надявам час по-скоро да стане известно къде е. Всичко по темата е свързано с предположения, а аз обичам да разполагам с факти. Не ми се иска да коментирам казус, който не познавам добре заради липсата на информация. По-лесно ми е да прогнозирам футболен мач, макар че напоследък в България се оказва, че това е доста лесна работа…

Надявам се Петко Сертов да е жив и здрав, защото колкото повече време минава от неговото изчезване, толкова по-тревожна е ситуацията. Моето чисто човешко желание е той да е жив и здрав!”

Явор Хайтов дойде в четвъртък във Враца, за да отчете свършеното от него във времето, след като беше избран за заместник-председател на 43-ото Народно събрание на 27 октомври. Той припомни, че е предизвикал изслушването на настоящия директор на ДАНС Владимир Писанчев след акцията в ромските квартали на Пловдив и Пазарджик: „Аз смятам, че тази акция беше успешна, защото показа, че държавата има сили да се бори с нерегламентираното използване на религията за други цели ”, заяви Хайтов. Като допълнение той представи въпрос, който е внесъл в деловодството на парламента за това кой и кога е продал терена за изграждането на джамия в ромския квартал на Пазарджик -„Изгрев”.

 
2014-12-12 16:11:09