Ударно ремонтират стадиона във Враца

Ударно ремонтират стадиона във Враца

Нов план за ускорени действия по ремонта на стадион „Христо Ботев” във Враца трябва да засили дейностите по спортното съоръжение, за това призна в началото на седмицата градоначалникът Николай Иванов.

Според него, трябва да „се изготви екшън-план”, тъй като между общинската управа и министерството на младежта и спорта липсва стиковка на ангажиментите и сроковете за окончателното завършване на ремонта.

Съгласно постановлението за финансиране на ремонта, средствата за дейностите трябва да бъдат усвоени до края на месец декември. А според договора с фирмата-изпълнител „Спортни настилки”, ремонтът ще продължи 5 месеца, т.е. до месец март.

През тази седмица строителите подхващат смяната на трибуните, предвидени за обновяване в първия етап – а те са „Б-1” и „Г-1”. Отделно от това се извършва ремонт на административната сграда на спортното съоръжение.

Според кмета на Враца Николай Иванов, е напълно реалистично по-бързото завършване на първия етап от ремонта и започването на втория. Проектът за рехабилитацията на стадиона е за около 5 000 000 лева, той беше спечелен от общинската управа, а финансирането идва от спортното министерство.

 


2014-11-06 11:42:54