"Ботев" Враца замина за Созопол

Врачанският „Ботев” заминава за Созопол в петък с мисълта да изиграе добър мач и да спечели точки, това обеща старши-треньорът на тима Викторио Павлов. В събота възпитаниците му излизат от 18 часа срещу новака във втора дивизия „Созопол”. Контузените юноши Найджъл Георгиев и Александър Димитров не попаднаха в групата, която потегля за морето. Ето какво обяви Павлов:

„Имаме някои проблеми с контузени играчи – Найджъл Георгиев и Александър Димитров. Останалите момчета тренират здраво и това ме навежда на мисълта, че отиваме да свършим една добра работа в Созопол. Гледах мач на противника – това е млад отбор, който обаче е добре подреден и играе доста опасно. Срещаме един силен противник и очаквам на терена да проличи кой е по-добрият”, заяви Павлов на традиционната си пресконференция. Той допълни, че „при нас най-големият проблем идва от юношите. Тази квота от 4-има млади играчи, които трябва да започнат на всяка цена в мача, малко ни обърква, но... такива са правилата.”  Треньорът очаква от младите играчи, които пусне срещу „Созопол” да оправдаят доверието му.

Викторио Павлов предупреди, че отборите в настоящата „Б” група са равностойни и никой няма право да подценява нито един противник. За своите възпитаници Павлов обобщи:

„Футболистите ми се раздават в тренировките. Имам претенции към тези играчи, които са в юношеска възраст. Доста лежерно го раздават и не дават максимума от себе си. Говорих 3-4 пъти с тях, но не виждам сериозна промяна и продължават да идват на тренировки, за да отбият номера. Не може, ако не тренираш здраво, да очакваш силно представяне в мачовете. Докато съм в „Ботев”, ще се стремя да променя точно това!”, закани се наставникът.

Врачани тръгват в петък сутринта за морето. След като пристигнат в Созопол, е предвидена и тренировка: „Отиваме, за да играем футбол. Аз не обичам отборите, които излизат в даден мач, за да се бранят и да ритат топката нависоко и напред. Когато има два равностойни отбора, нека победи по-добрият и по-подготвеният. Аз съм максималист и очаквам моят отбор да спечели, но какво ще стане – това ще решат на терена футболистите”, допълни Павлов.

Днес станаха известни и съдийските наряди за срещите от 2-ия кръг на „Б” група. Никола Попов ще ръководи мача в Созопол, ще му помагат Георги Георгиев и Димитър Стоилов, а четвърти съдия е Павлин Тютюнджиян.


Коментари2014-08-07 15:37:24