Стоилов се отчете пред Врачанско с ремонта на пътищата

Стоилов се отчете пред Врачанско с ремонта на пътищата

Депутатът от БСП Янаки Стоилов на пресконференция вчера направи отчет за свършеното от него по време на управлението на кабинета Орешарски. Той наблегна на дейността си, свързана със Северозапада, като подчерта, че в редица случай добрите действия и резултати са станали възможни благодарение на доброто взаимодействие с областния и зам.-областния управител и с кметовете на общини, излъчени от БСП. Като едно от най-големите постижения на правителството, в което той има принос, е създаването на Публичната инвестиционна програма за регионите, по която за Врачанско са заделени 19 740 000 лв., с които да се финансират проекти за реконструкция на улици и пътища, за подобряване на инфраструктурата, за строителство и реконструкция на културни, религиозни и спортни обекти. Това е значително над средния размер на средствата, разпределени по области. Друг плюс за него е изграждането и реконструкцията на инфраструктура, пример за което е вече открития обходен път.

„Открито бе и кожно отделение към Врачанската болница“, допълни Стоилов. Голямо постижение за Враца е основният ремонт на уличната мрежа – 7 млн. лв., аварийно възстановителните работи на православния храм „Св. Николай”, ремонт и реконструкция на стадион „Христо Ботев”. Голям позитив в Мездра е доизграждане на многофункционална спортна зала в града за 4 млн. лв., както и реконструкцията на транспортната инфраструктура в общината и изграждане на спортни площадки.

Като плюс, Стоилов отбележи и започването на възстановяването на военното поделение във Враца, в което в края на годината вече трябва да работят военни, а от началото на 2015 да има 250 военнослужещи. Програма „Сигурност“, по която са назначени 290 човека за осигуряване на обществения ред за 932 640 лева, също е от позитивите. Целевото финансиране на читалищата и съдействието за отпускане на пари за Северозапада по европейски и национални програми са също сред позитивите в отчета на Стоилов. Той припомни, че с негова помощ вниманието на държавата е насочено повече към Северозападна България, като пример за това е провелата се във Враца среща между Орешарски, кабинета и местни управници от БСП от цялата страна.

„Направих редица посещения на общините – поотделно и с други представители на Коалиция за България, преди и по време на кампанията за европейските избори и по други поводи. Периодично давах приемни за граждани в областния център.

Въпреки постигнатите резултати, нерешени останаха едни от най-важните ни предизборни ангажименти за района. Създадена бе търговска компания към БЕХ за закупуване на „Химко” – Враца, но както и в други случай не се достигна до тази първа и решаваща стъпка, с която да започне процеса на реиндустриализация.

Създадени са предпоставки за изграждане на предприятие за преработване на земеделска продукция край Бяла Слатина и други, но засега те си остават само инвестиционни проекти”, каза Стоилов и допълни, че „Химко” и реиндустриализацията остават като дълг за Коалиция за България пред хората от общината, областта и държавата.


Коментари2014-08-06 11:19:39