ЧЕЗ инвестира 691 хил. лв. през януари

ЧЕЗ инвестира 691 хил. лв. през януари

ЧЕЗ планира да инвестира 691 хил. лв. в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа на Западна България през януари 2014 г.

От общия обем средства 212 хил. лв., или близо една трета, ще бъдат вложени в реализиране на договори за присъединяване на нови обекти. През първия месец от годината ЧЕЗ започва работа по общо 20 обекта в Западна България, като най-голям дял от планираните инвестиции - 440,5 хил. лв., ще бъде насочен към столицата. В района на Югозападна България ще бъдат вложени 135 хил. лв., а в Северозападна – 116 хил. лв.

„Поредната промяна на цените на електроенергията от края на миналата година ни поставя в ситуация, в която се налага да преосмислим инвестиционната си политика. Намаляването на дела на ЧЕЗ до едва един процент от крайната цена на електроенергията не ни позволява да извършваме подобренията в мрежата с желаното темпо, но ние ще продължим да инвестираме отговорно и разумно, така че да осигурим според  ограничения ни ресурс максимално качество на услугите за нашите клиенти“, казарегионалният мениджър на "ЧЕЗ България" Петър Докладал.

 

По предварителни разчети през 2013 г. ЧЕЗ е инвестирала 105 млн. лв. за подобряването на сигурността и качеството на електрозахранването в Западна България. От стъпването си на българския пазар преди 9 години компанията е вложила общо над 723 млн. лв. в обновяване и развитие на мрежата и подобряване на обслужването за клиентите.

 
2014-01-13 16:00:43