Социално слаби търгуват с ваучерите си за декодери

Социално слаби търгуват с ваучерите си за декодери

Общо 7 са подадените сигнали за продадени ваучери за декодиащи устройства. Това съобщи Димитрийка Цанова - директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Враца. Цанова обясни, че лицата са били измамени с уверението, че с декодерите може да се гледа телевизия и от сателит. Сигналите са подадени от Враца и Бяла Слатина.

Припомняме, че кампанията по предоставянето на ваучери за декодиращи устройства стартира в началото на август. Броят на имащите право да получат безплатни устройства е 10 188. Очаква се действителният брой на лицата получили ваучерите да бъзе значително по-малък, тъй като декодерите се получават, след като лицата декларират дали притежавания от тях телевизор има възможност за приемане на цифров сигнал. До 27 август, над 5 хил. социално слаби са получили безплатните ваучери.

Тъй като част от възрастните хора нямат възможност да посетят пощенските клонове в общините, от РДСП са изпратили писма до кметовете на общините в област Враца за оказване на съдействие за получаването на декодери чрез упълномощени лица. „Ваучерите са ценни книжа и за тяхното съхранение и раздаване има специфични изисквания, поради, което се получава това затруднение при раздаването им”, обясни Димитрийка Цанова. Все още обаче има кметства, в които не са предприети никакви мерки за облекчаване на процеса на получаване на ваучерите. От страна на „Техномаркет” ЕАД, където могат да се получат декодерите с ваучери, също е направена организация за доставката на декодиращите устройства.  

 


Коментари2013-08-28 15:08:49