КАТ започва мащабна акция

КАТ започва мащабна акция

От днес до 27 януари КАТ ще дебне на пътя за нарушители. "Пътна полиция" започва специализирана акция за контрол на скоростта в и извън населените места.

Миналата седмица КАТ проведе подобна акция, при която освен за скоростта, се следеше и за неправоспособни водачи, наличие на задължителна „Гражданска отговорност”, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества по управление на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни превозни средства и над 44 хиляди шофьори и участници в пътното движение. Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали обезопасителни системи – колани или каски. 53 водачи са заловени да шофират под въздействието на наркотични и упойващи вещества. 142 от проверените шофьори пък са седнали зад волана след употреба на алкохол. 197 души пък са хванати да управляват автомобил без книжка.

Новата операция, която започва веднага след предишната, е провокирана от негативните резултати, установени миналата седмица. Полицейските екипи ще бъдат съсредоточени освен на изходите и входовете на градовете, но и в самите населени места.
2021-01-22 14:39:37