Заведенията отварят на 1 февруари, независимо от мерките

Заведенията отварят на 1 февруари, независимо от мерките

Ние сме обявили нашето намерение и отваряме на 1 февруари – при спазване на всички противоепидемични мерки, с вечерен час, ако трябва. Няма на къде да отстъпваме, а сме длъжни да отворим. Защото, когато бройките бяха 4-5 хиляди заразени на ден ни затвориха. Тогава да сте чували призиви за протести? Затворихме, за да може лекарите да си свършат работата и да падне напрежението в болниците. При 3500 ни затвориха, сега станаха 300 и не ни отварят. Кога ще ни отворят? На нула ли? Нула няма да има! Сигурно след две години. Това заяви категорично пред Kmeta.bg председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

По думите му другата седмица от бранша ще излязат с решение за протеста. Къде ще е и колко.

"Не разбирам защо новият щам е свързан единствено със заведенията? Всичко друго ще отвори, ще има училища, само ние ще седим затворени", пита той.

Алибегов изтъкна, че в ресторанта хората са седнали един срещу друг, най-вероятно с познат човек. "Къде рискът е по-голям? В големите хипермаркети и магазините за обзавеждане? Никъде няма риск, в училищата няма риск, само в заведенията има", възмущава се той.

Според него, ако има притеснение, че ще взлезе нов щам от някъде е редно да бъде ограничено влизането в страната ни на гражданите от други страни.

 
2021-01-21 14:21:50