Бум на заразени във Врачанско, затягат мерките

Бум на заразени във Врачанско, затягат мерките
Белодробният диспансер работи на пълен капацитет, масовите проверки за спазване на мерките се възобновяват
През изминалото денонощие 28 лица от региона са с положителен резултат за коронавирус, като 22 от тях са на територията на община Враца. Заради променящата се ситуация с разпространението на COVID-19 и множество сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки в града, по решение на Общинския оперативен щаб - стартират масови съвместни проверки.
Кметът Калин Каменов коментира, че до края на деня ще бъдат създадени мобилни групи от служители на Инспектората и здравния отдел, които да осъществяват постоянни проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно с представители на РЗИ, Агенция по храните и полицията. Инспекциите ще са комплексни и няма да касаят само търговските обекти, но и детски, учебни и лечебни заведения, както и закритите обществени пространства.
Управителят на Белодробния диспансер д-р Костадин Шахов заяви, че здравното заведение работи на пълен капацитет и ако броят на новозаразените продължи да се увеличава с тези темпове, болните ще трябва да бъдат настанявани за лечение в МБАЛ „Христо Ботев“.
Към момента ситуацията в детските и учебни заведения е нормална и учебният процес няма да бъде преустановяван.
С цел информиране на гражданите, Общинският оперативен щаб ще публикува всяка седмица броят на новозаразените, извършените проверки, съставените актове, както и препоръки за недопускане разпространението на коронавируса.

 

 

 

 

 
2020-10-15 14:31:02