Чаши с анти-COVID покритие ще се произвеждат у нас

Чаши с анти-COVID покритие ще се произвеждат у нас

Турската компания „Шишеджам“ планира да произвежда чаши със специално покритие, както и други стъклени съдове с покритие против разпространението на заразата от COVID. Производството ще бъде в заводите в Турция, а в България – в завода, който се намира в Търговище.

Това стана ясно на среща на изпълнителните директори на компанията в Министерството на икономиката с министър Лъчезар Борисов, както и с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. На срещата присъстваха още зам. –министрите на икономика и здравеопазването, както и главният  държавен здравен инспектор доц. Кунчев.

След започване на масовото производство от компанията ще доставят безплатно за болничните заведения в страната произвежданите продукти от стъкло. Компанията планира да реализира продукцията си и за износ, като вече има разрешителни за производство и лиценз от две сертифицирани лаборатории в Турция, а на срещата бе обсъдено и съдействието от българска страна за бърз процес и изпитване и в сертифицирани лаборатории за ЕС.
2020-10-15 11:01:10