Светлинно и огнено шоу за финал на фестивала „Синия Дунав“

Светлинно и огнено шоу за финал на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“

Завърши първото издание на мащабната проява, която се организира от Община Видин и Event Masters. От сцената при Художествената галерия в Крайдунавския парк заместник-кметът Борислава Борисова се обърна към присъстващите: „Поставихме основите на този Фестивал с намерението да съберем във Видин изпълнители на народни песни и хора не само от нашия регион, но и от цялата страна, а също и от други държави, разположени по поречието на Дунав – пълноводната река, която ни свързва в едно семейство.“

Тя благодари на на екипа на Event Masters, на платформата за събития „Sтетика“, организирала базара в рамките на събитието, както и за съдействието от страна на Унгарския културен институт и общините от Сърбия и Румъния, които изпратиха свои участници във Фестивала, на всички самодейци.

С поздрав към видинската публика се обърна и директорът на Унгарския културен институт Сандра Мишкеди. Тя изрази задоволството си от любезната покана, отправена от Община Видин и за гостоприемството. В последната фестивална вечер на сцената се качиха десетки фолклорни състави.

Фолклорният ансамбъл "Цвят" и оркестър "Видин" при Народно читалище "Цвят 1870" изнесоха концерт, който посветиха на 150-годишнината на културната институция, а гостуващият унгарски ансамбъл „Фалмис“ предизвика аплодисментите на публиката с блестящото изпълнение на народни танци.

За доброто настроение на всички присъстващи пяха Гуна Иванова, както и на нейните внучки - талантливите Ива и Велислава Костадинови. Кулминацията на вечерта бе шоуто „Мистика“ - огън и светлина, представено от „Masters of The Dance“.


сн.1
сн.2


2020-09-07 12:20:46