Топматематик получи национална диплома

Топматематик получи национална диплома

Абитуриентката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Зорница Христова получи на специална церемония в РУО-Враца национална диплома. Тя е един от 44-те ученици в цялата страна, завършили  с пълно отличие. Дипломата и бюст на Христо Ботев и бяха връчени от областния управител Малина Николова. Зорница е лауреат на много международни и национални състезания по математика.

„ППМГ-Враца ми даде една добра учебна подготовка. Не ми се е налагало да ходя на частни уроци, но имахме доста извънкласни уроци и доста си поучих през годините. Нивото на обучение в математическата е високо , натовареността е голяма и човек трябва да дава максимума от себе си, за да постига високи резултати“, споделя Зорница. Неин класен ръководител е Илонка Вутова.

“Зорница е всестранен талант и има успехи и в областта на английския език, изобразителното изкуство и спорта. Заема призови места в национални конкурси по изобразително изкуство и турнири по футбол за девойки. Има публикации по математика в сп. „Математика“ Тя е част от редакторския екип на международния математически журнал „Maths.Physics.Technology Quest” – October 2019 на Richard Palmaccio (Massachusetts, USA) и Jim Boyd (Virginia, USA) - aвтор е на публикацията „Fun with squares”, разказва за нея класният й ръководител.

Тя ще продължи образованието си в специалността „Приложна математика“ в СУ „Св. Кл. Охридски“, защото смята, че нейното поприще е науката.

 


Зорница Христова


2020-07-30 14:16:46