820 се явяват на матура по БЕЛ в Монтанско

820 се явяват на матура по БЕЛ в Монтанско

820 дванайсетокласници са заявили желание да се яват на първия  държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Монтана. Той ще се проведе на 1 юни в 18 училища. За първи път обаче това ще стане в условие на извънредна епидемична обстановка.

„Взети са всички предпазни мерки, съгласно указанията на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването”, съобщи Трайка Трайкова, началник на РУО Монтана. В понеделникът учениците трябва да са в изпитните зали в 8.30 часа, а в 9 започва изпитът. Те ще имат на разположение да работат 4 астрономически часа. Зрелостниците трябва да носят лични предпазни средства, лична карта, служебна бележка за допускане до изпит и черен химикал. Квесторите също ще бъдат с маски. Ще имат медицинско лице и полицай. Мобилните телефони на зрелостниците щес е поставят в прозрачен плик. Всяка стая ще има видеонаблюдение, за да не се допусне преписване.

„Обръщам се към всички зрелостници да бъдат спокойни и концентрирани. Желая им успех”, допълни Трайкова. Във всяка стая ще има по двама квестори.
2020-05-30 08:31:21