Соня Съботинова става шеф на болницата в Мездра?

Соня Съботинова става шеф на болницата в Мездра?

Д-р Соня Съботинова спечели конкурса за управител на МБАЛ - Мездра. Това разбра от свои достоверни източници „Враца днес”.  Кандидатурата й обаче ще бъде одобрена на сесия на местния парламент. Ако общинските съветници дадат положителния си вот за нея, то д-р Съботинова ще бъде начело на лечебното заведение за срок от 3 години. Месечното възнаграждение, което ще получава като управител на железничарската болница ще е в размер на 380 процента от отчетната средна месечна брутна заплата в дружеството.

Доктор Соня Съботинова има богата професионална биография. Тя е специалист педиатър. Работила е като зам.-директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев”, 15 години в детско отделение на МБАЛ град Павликени, в Педиатрична клиника – град Враца и др.

Припомняме, че д-р Соня Съботинова се впусна в надпреварата за управител на МБАЛ в Мездра след обявен конкурс от Общинския съвет. Освен в нея документите си за участие в конкурса бе подал и настоящия временно изпълняващ длъжността управител  д-р Петьо Вълчев. Дадената му оценка от препитващата комисия обаче бе по-ниска от тази на Съботинова, съобщават близки до болничните дела.  

 

 
2020-04-06 17:22:47