Със спектакъла Възрождение Монтана чества 3-ти март

Със спектакъла

Честването на Националния празник на Република България 3-ти март ще започне в Монтана в 10:30 ч. с издигане на националното знаме. В ритуала на пл. “Жеравица” ще вземат участие Военно формирование - Враца, и  Духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ “Разум 1883”.

След приветственото слово на кмета на Община Монтана Златко Живков,  Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия, ще отслужи благодарствен молебен и панихида за хилядите знайни и незнайни войни, за борците за национална свобода и духовна независимост, положили костите си пред олтара на свободата.

Тържествената церемония ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.

 Празникът ще продължи с концерт-спектакъла "Възрождение". Той ще започне в 11:00 ч. в  Общински младежки дом. Авторският проект на трио  „Тенорите” и Симфониета Враца обединява емблематични български песни от различни жанрове.  С поетични и публицистични откъси преходите между тях ще направи актьорът Емил Пеняшки.  Театрално-музикалният спектакъл за Родината и историята, за живота и любовта ще бъде дирижиран от маестро Христо Павлов.
2020-03-03 09:12:33