Областен лидер пита кмета Каменов за ливадите на Дамяновска

Областен лидер пита кмета Каменов за ливадите на Дамяновска

Изпратена до врачански медии информация, за сключен договор между община Враца и майката на общинския лидер Цветелина Дамяновска през май 2019 г. скандализира местната структура на левицата. Стотици декари ливади във врачанските села са дадени за стопанисване на Лиляна Върбанова за почистване, но и за субсидии, според документите, с които и сайтът ни разполага.

По паметливи напомнят, че Цветелина Дамяновска е специалист в такива сделки, завладявайки стотици декари без животни в община Роман, в ущърб на животновъдите.

За да се сложи яснота по казуса, областният лидер на БСП Ивайло Лилов е внесъл питане до кмета на община Враца с искане за информация по закона за достъп до обществена информация.

В писмо до медиите от БСП заявяват, че : "отправяме настоящето питане, по Закона  за достъп до обществена информация, поради изтичане на срока, в който Общинската организация на БСП - Враца следваше да представи пред Областния партиен съвет и обществеността на Враца опровержение на изнесените данни.

На този етап можем да отговорим само на един от поставените въпроси като категорично заявяваме, че Областното ръководство не е информирано за посочените договорни отношения, не е участник в тях и не толерира сделки с политически опоненти, които водят до лично облагодетелстване! Водени от презумпцията за невинност, отправяме настоящето искане за предоставяне на официална информация, от Община Враца, която да отхвърли или потвърди истинноста на приложените документи.

С оглед на необходимостта от ясни отговори на поставените въпроси, очакваме Община Враца да предостави заявената информация в максимално кратък срок. Само така може да бъде защитен обществения интерес и да бъдат поставени на принципна основа взаимоотношенията между институциите и политическите организации", се казва още в писмото до медиите.
2020-02-27 15:58:41