Пърформанс става част от тазгодишните Ботеви дни

Пърформанс става част от тазгодишните Ботеви дни

Да бъде организиран пърформанс, по време на тазгодишните Ботеви дни. Чрез него ще бъдат показани знакови места, по които е минавал Христо Ботев. Това ще стане чрез картини, които ще се представят от врачански ученици. Идеята бе внесена на днешното първо заседание на Ботевския организационен комитет от директора на СУ „Отец Паисий” Красимир Данов. Другото му предложение бе възпитаници на врачански училища по време на празниците да бъдат екскурзоводи в Регионалния исторически музей в града под Околчица. Предложението му бе подкрепено от шефът на музея Георги Ганецовски.

„До момента 3 училища от града са изявили желание да станат екскурзоводи. Нека да се обмисли тази идея и ако бъде одобрена да стана част от календара на Ботеви дни 2020”, заяви Ганецовски.   

Предложение за обогатяване на културната програма бе направено от председателя на читалище „Развитие” Иванка Караиванова. Според нея в изготвения календар трябва отново да бъде включен литературния конкурс „Емилия Александрова”, към който през годините има голям интерес. Очаква се и тази година да бъде включена Ботевската работилница. Предложението за нея бе направено от общинския съветник Красимир Ангелов.

Междувременно по време на първото заседание на Ботевския организационен комитет стана ясно, че тази година програмата за традиционните Ботеви дни ще бъде изключително богата и интересна.

 
2020-02-27 17:19:54