Снежни човеци подредиха в изложба врачански петокласници

Снежни човеци подредиха в изложба врачански петокласници

За втора поредна година в Средно училище „Васил Кънчов“ се проведе Ден на снежния човек.

В него взеха участие учениците от петите класове, които изучават немски език. Разнообразните задачи доставиха удоволствие, както на учениците, така и на гостите. За "добре дошли" те бяха посрещнати със стихове на немски език. В последвалото представяне се включиха и учителите, които не се уплашиха от трудния език. Всеки ученик беше изработил снежен човек, който представи на открития урок.

В интерактивното упражнение се включи госпожа Даниела Игнатова, която свърза знанията ( лексиката) по темата на английски език с немските термини. Учениците търсиха разлики в картини, намериха път в лабиринта, рецитираха в края на урока още едно стихотворение – броилка. В хода на празничния урок научиха интересни неща за Световния ден на снежния човек, който се отбелязва от 2011 година и за неговия инициатор – германецът Корнелиус Гретц.

Жулиета Босилкова, учител по немски език,  прочете и писмото от Корнелиус Гретц до учениците. Аплодисменти имаше за петокласниците Михаела Спасова и Филип Андров, изработили най-големите фигури на снежен човек. Преди задължителната снимка в края на урока, учениците получиха малък сувенир – снежен човек от Андреа Владимирова от 6 клас. Изработените снежни човечета са изложени във фоайето на училището, а след това ще гостуват в Природозащитен център Натура.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4


2020-01-19 08:16:45