Прерязаха лентата на спортен център към Затвора

Прерязаха лентата на спортен център към Затвора

Спортен център в поправителния дом за непълнолетни младежи към врачанския затвор откриха днес заместник – министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и  главният директор на Главна дирекция ''Изпълнение на наказанията'' главен комисар Ивайло Йорданов.

За момчетата са изградени фитнес зала и мини футболно игрище за спортни занимания на закрито. В на правата им са вложени средства в размер на 21 хил. лв. Парите са осигурени от Фонд „Затворено дело”. Досега непълнолетните провеждаха спортните мероприятия на открито в двора на дома, където са обособени футболно и волейболно игрище. Наред с намеренията на правителството за осигуряване на резултатна система, която да отговаря на най- високите европейски стандарти за изпълнение на наказанията, стратегическият документ предвижда и конкретни действия за повишаване на възможностите за реализиране на творчески, културни и спортни дейности в местата за лишаване от свобода. Предстои изграждането на зали за тенис на маса и за културно – масови мероприятия.

В момента във Враца са настанени 21 непълнолетни младежи. Домът бе преместен Бойчиновци през август м.г. в изцяло реновирана сграда, изграден на територия, извън корпуса на затвора. За непълнолетните правонарушители бе изградено и обзаведено ново училище. Общият брой на лишените от свобода, които обитават Затвора във Враца са 404. В килии вече са по четири човека, обяви за „Враца днес” директорът Ангел Кабатлийски.

 


1
1


2020-01-10 15:15:24