Кнеженските каратисти с отборна титла от международния турнир във Вършец

Кнеженските каратисти с отборна титла от международния турнир във Вършец

През уикенда в Арена Вършец се проведе 22-то издание на националния фестивал „Млади приятели на полицията. Той включваше международния турнир по олимпийско карате и технически семинар по карате- самозащита. 254 участници от 17 клуба от България и гости от Румъния и Сърбия се включиха в демонстрациите. Отборен победител стана отборът на Кнежа.

Гости на празника бяха евродепутатът Андрей Ковачев, инж. Иван Лазаров – кмет на община Вършец, Русалин Русалинов – вицепрезидент на националната асоциация по карате и на Федерацията по бойни изкуства на МВР,  Петър Стефанов – зам.-кмет на Община Вършец, гл. инсп. Мариан Божинов – началник на полицейско управление Вършец.

Организатори на фестивала бяха шихан Тони Петров – президент на Централен полицейски карате клуб и главен инструктор сенпай Пламен Първанов, а главен съдия - Милен Димитров.

„Радвам се, че имам възможността да ви позздавя с добре дошли и да ви приветствам с провеждането на този национален фестивал по бойни спортове „Млади приятели на полицията“ – каза инж. Иван Лазаров. Благодаря на Тони Петров, че организира този прекрасен празник тук, в това спортно съоръжение, което е наша гордост. Искам да пожелая успешно представяне на всички клубове, да победят най-добрите. Нека да направим провеждането на този фестивал тук традиция, да останете с прекрасни впечатления от нашия град. Чакаме ви отново!“

„Благодаря на организаторите! Благодаря на кмета Лазаров, че във Вършец има такава прекрасна спортна зала! Леко ви завиждам, защото по мое време нямаше такива неща, а бих искал да се включа. Желая ви здраве и много хубави емоции“ – обърна се към участниците Андрей Ковачев.

Русалин Русалитов бе впечатлен от Арена Вършец и от цялостната организация на събитието: „Изненадан съм от това, което виждам в град Вършец. Преди двадесет и две години, когато за пръв път направихме този фестивал, го нарекохме турнир „Млади приятели на полицията“. Радвам се, че днес мога да ви приветствам в залата и да пожелая на всички добро представяне, на треньорите да са безпристрастни, Нека да бъде празник и успех на всички!“

 

 


сн.1
сн.2
сн.4
сн.5


2019-12-02 08:09:16